Företagsinformation

 
Änge Chark
 
 

Änge Chark AB bedriver charkuteriverksamhet såsom korvproduktion, samt förädling av kött och fläskprodukter samt förpackning och prismärkning.
Distributionen sker med egen varubil i närområdet eller med externa transportörer.
Vi använder endast varmrökning med äkta alspån som rökmetod och Svenskt nöt- och griskött i våra produkter.

 

Änge Chark AB är idag Jämtlands ledande lokala charkföretag.
Vi har en årlig omsättning på 20-21 miljoner.
Företaget grundades 1934 och vår fabrik ligger i Änge, Offerdal som ligger 5 mil nordväst om Östersund. Vi är 8 anställda inkl. de 3 som är ägare.
Vår personal har en gedigen branscherfarenhet med många års branschvana.
Idag ägs företaget av tre anställda, Daniel Kock, Leif Folkesson, Mikael Lindman samt Lits Djurservice AB, alla äger 25% var.

Änge Chark har alltid satsat på att tillverka charkprodukter av högsta kvalité,
några av våra knep för att lyckas med det är:

  • Vi använder endast svenska råvaror av högsta klass från särskilt utvalda leverantörer
  • Vi använder alltid alspån till vår rökning (ingen konstgjord rökvätska hos oss)
  • Vi har en kunnig och engagerad personal med många års erfarenhet
  • Vi följer vårat egenkontrollprogram och HACCP-plan (produktsäkerhetssytem).
  • Vi är även certifierade enligt IP-Livsmedelsförädling. För att visa certifikat, klicka här.
  • Vi använder inte blodprotein eller bindväv som bindemedel.
  • Vi använder inga onödiga tillsatser.

Vi här på Änge Chark brukar säga, det finns inga genvägar till goda produkter.
Vår storsäljare är vår Gammaldags Ängekorv, det är ett falukorvsrecept som vi förbättrat. Många som smakar den brukar säga att den smakar precis som korv smakade förr i tiden.

 

 
     
     
     
 
 
 
 

©Design: OWD