Falu Africana

4 portioner

Änge Chark
 

400gr Gammaldags Ängekorv alt. Lättkorv
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 liten burk skivad ananas med spad
1 msk smör
2 tsk curry
2 dl grädde
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk mango chutney
1 dl vatten

     
Strimla purjolöken, grovtärna parikorna och skär ananasen i bitar.
Bryn grönsakerna i lite smör.
Pudra över curryn och rör om.
Tillsätt ananasen med sitt spad, grädde, buljongtärning och mango chutney.
Låt puttra i 2-3 minuter.
Strimla korven och lägg i den.
Rör om och tillsätt vattnet.
Koka på svag värme i 7-8 minuter.
Smaka av och tillsätt ev. mer mango chutney och salt.
Späd med vatten om du vill ha tunnare sås.
Servera med ris.
Goda tillbehör:
Bananskivor som fuktats med pressad apelsinsaft och rullats i kokos,
Jordnötter, mandarinklyftor, mango chutney.

 

 

 

 
       
 
 
 
 

©Design: OWD