Lunchkorv med lök och äpple

4 portioner

Änge Chark
 

4 lunchkorvar
1-2 gula lökar
1 äpple
2 dl drickfärdig äppeljuice
1 msk konc. Kycklingfond
2 msk finhackad färsk salvia
1 msk smör
Salt och svartpeppar

     
Bryn korvarna i het oljad stekpanna tills de fått fin färg på alla sidor.
Skala och strimla löken.
Skala, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg ner i pannan med korven
och låt fräsa tills löken börjat mjukna.
Häll på äppeljuice och kycklingfond.
Sjud tills hälften av vätskan återstår.
Fördela korv, lök och äpple på tallrikar.
Rör ner salvia och smör med den återstående vätskan.
Smaka av med salt och peppar.
Skeda över såsen.
Servera med potatismos och fräst spenat.

 

 

 

 
       
 
 
 
 

©Design: OWD