Om oss: Företaget

Änge Chark är Jämtlands ledande matproducent av högkvalitativa charkprodukter gjorda på svenska råvaror. Det finns inga genvägar till goda produkter.

Vår historia 

Företaget grundades 1934 av Evert Andersson och drevs som ett familjeföretag under många år. Fabriken ligger i Änge, Offerdal, 5 mil nordväst om Östersund. 
Vi har en årlig omsättning på ca 22 miljoner, och alla våra anställda har en lång och gedigen branscherfarenhet. Idag ägs företaget av Nyhléns Hugosons Chark AB.

Företaget idag 

Änge Chark är Jämtlands ledande matproducent, med egen tillverkning av lokalproducerade kött- och charkprodukter. Vi varmröker endast med äkta alspån och har uteslutande svenskt/ jämtländskt nöt- och griskött i våra produkter. Distributionen sker med egen varubil i närområdet eller med externa transportörer.

Snabbfakta

Omsättning 2018: ca 22 miljoner SEK
Anställda: ca 8 personer
Grundat: År 1934
VD: Magnus Nilsson
Ägare: Nyhléns Hugosons