Recept

Fläskkarré med vår egen aioli med brynt smör, gräslök & citron

0 Ingredienser
Ingredienser

 

1 pkt  Änge Charks kryddade karré
200 g  Smör
2 st Äggulor
1 st  Citron; 2tsk citronsaft & skalet av ½ citronen
1 st  Vitlöksklyfta 
2 tsk Sherryvinäger eller vit balsamvinäger
ca 2 dl Rapsolja
½ dl Hackad gräslök
  Salt & nymald Svartpeppar
   
  Sparris
  Potatis

 

 

Gör så här

Gör så här:

1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.

2. Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt och tystnat. Ställ och låt svalna till rumstemperatur.

3. Lägg äggulor, finriven vitlöksklyfta och finrivet citronskal, citronsaft och vinäger i en skål med höga kanter. Blanda samman med visp.

4. Droppa i det brynta smöret under kraftig vispning (mixerstav kan användas som alternativ). Lämna den brunaste, gryniga bottensatsen av smöret i kastrullen. Tillsätt så mycket rapsolja som är nödvändigt under fortsatt vispning tills du får den konsistens du önskar, tjock och krämig.

5. Tillsätt finhackad gräslök och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

6. Grilla sparrisen och köttet genomstekt, 68-70 grader innertemperatur, på hög värme på grillen.