Recept

Heta smördegsknyten med Jalapeñogrillare & dipp

0 Ingredienser
Ingredienser

 

1 pkt  Änge Charks Jalapeñogrillare
1 pkt  Smördeg
 ½ pkt Hamburgerost, cheddar i skivor (med chili för den som vill ha extra hetta)
1 st  Uppvispat ägg
ca 2 msk  Sesamfrön 

 

Dipp

1 liten burk Crème Fraiche
½ påse  Valfri Tacokryddmix, här använde vi Santa Maria Chili & Lime Taco  
½  Finhackad röd chili
½ Pressad lime 
¼ Kruka färsk Koriander

 

Gör så här

Gör så här:
Smördegsknyten
1. Värm ugnen till 225 grader
2. Skiva korven snett i bitar
2. Dela smördegsarken i trekanter och hamburgerosten i lika stora bitar
3. Fördela osten på smördegen, placera korvbitarna på smördegsbitarnas bredaste sida och rulla ihop till knyten.
3. Pensla knytena med uppvispat ägg och toppa dem med sesamfrön
4. Grädda smördegsknytena gyllene (ca 15-20 minuter) i ugnen på bakplåtspapper, låt svalna något
Dipp
1. Vispa samman Crème Fraiche med tacokrydda i en skål
2. Blanda ned finhackad röd chili, pressad lime samt finhackad koriander i såsen