Recept

Ängeburgare med bacon, ädelost och päron-coleslaw

16 Ingredienser
Ingredienser

Baconburgare

500 g Änge Charks nötfärs
150 g Änge Charks bacon
1 tsk Svartpeppar 
ca 1 tsk Salt, efter smak

Eventuellt lite matfett om du väljer att steka burgarna 

80 g Ädelost 
4 st  Hamburgerbröd 

Päron-Coleslaw

150 g  Vitkål
1/2 Stort moget päron 
1/2 Morot 
1 st  stjälk av stjälkselleri
1/4  Rödlök
8 skivor Smörgåsgurka 
3/4 dl Majonnäs 
1 tsk Dijonsenap
1 msk Flytande honung 
  Pepparmix och salt efter smak

 

Gör så här

Gör så här:
1. Finhacka bacon och blanda samman med nötfärsen i skål. Smaka av med svartpeppar och salt. Bearbeta inte färsen mer än nödvändigt för bästa konsistens och saftiga burgare. Forma fyra runda fina baconburgare. Låt vila medan du förbereder päron-coleslaw.  Skiva osten i fyra bitar, lägg åt sidan.

2. Strimla eller hyvla vitkålen fint, skiva päronet i tunna skivor, riv moroten grovt, skiva stjälken från sellerin i mycket tunna skivor, skiva rödlöken lövtunt och hacka smörgåsgurkan. Blanda samman grönsaker och päron i en skål, tillsätt majonnäs, senap och honung. Smaka av med salt och pepparmix.

3. Grilla eller stek baconburgarna, gärna över öppen eld. Lägg en skiva ädelost på burgaren och låt smälta – täck över burgarna med lite folie eller lock mot slutet för att osten ska smälta bättre.   

4. Servera de saftiga baconburgarna toppade med päron-coleslaw i valfritt hamburgerbröd.

Njut!