Ängeburgare med bacon, ädelost och päron-coleslaw
Gör så här:
1. Finhacka bacon och blanda samman med nötfärsen i skål. Smaka av med svartpeppar och salt. Bearbeta inte färsen mer än nödvändigt för bästa konsistens och saftiga burgare. Forma fyra runda fina baconburgare. Låt vila medan du förbereder päron-coleslaw. Skiva osten i fyra bitar, lägg åt sidan.
2. Strimla eller hyvla vitkålen fint, skiva päronet i tunna skivor, riv moroten grovt, skiva stjälken från sellerin i mycket tunna skivor, skiva rödlöken lövtunt och hacka smörgåsgurkan. Blanda samman grönsaker och päron i en skål, tillsätt majonnäs, senap och honung. Smaka av med salt och pepparmix.
3. Grilla eller stek baconburgarna, gärna över öppen eld. Lägg en skiva ädelost på burgaren och låt smälta – täck över burgarna med lite folie eller lock mot slutet för att osten ska smälta bättre.
4. Servera de saftiga baconburgarna toppade med päron-coleslaw i valfritt hamburgerbröd.
Njut!