Fläskkarré med vår egen aioli med brynt smör, gräslök & citron
Gör så här:
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
2. Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt och tystnat. Ställ och låt svalna till rumstemperatur.
3. Lägg äggulor, finriven vitlöksklyfta och finrivet citronskal, citronsaft och vinäger i en skål med höga kanter. Blanda samman med visp.
4. Droppa i det brynta smöret under kraftig vispning (mixerstav kan användas som alternativ). Lämna den brunaste, gryniga bottensatsen av smöret i kastrullen. Tillsätt så mycket rapsolja som är nödvändigt under fortsatt vispning tills du får den konsistens du önskar, tjock och krämig.
5. Tillsätt finhackad gräslök och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
6. Grilla sparrisen och köttet genomstekt, 68-70 grader innertemperatur, på hög värme på grillen.