Recept

Fransk Korvstroganoff med champinjon, dragon & bacon

18 Ingredienser
Ingredienser

5 portioner

600 g Änge Charks Extrarökt falukorv
1 pkt  Änge Charks Bacon
250 g Champinjoner
1 st  Liten gul lök
1/2 Purjolök 
1 st Vitlöksklyfta
1 1/2 msk Bong Kycklingfond
2 msk Dijonsenap
1 ½ msk Soja
1 ½ msk Flytande honung
1 ½ tsk torkad Dragon
½ tsk torkad Timjan
3 msk Tomatpuré
2 dl  Vatten
3 dl Crème Fraiche
  Svartpeppar från kvarn
  Finhackad färsk persilja
  Lite smör till stekning
   

Serveras med:
Kokt ris & smörslungade kokta haricots verts

Gör så här

Gör så här:
1. Dela champinjonerna i kvartar och hacka baconet. Skiva purjolök, hacka gul lök och vitlök. Strimla falukorven.

2. Fräs champinjoner och bacon tills det fått fin färg i en klick smör. Tillsätt purjolök, gul lök och vitlök i pannan och stek mjukt. Tillsätt korv i stekpannan och bryn den lätt.

3. Tillsätt fond, dijonsenap, soja, honung, dragon, timjan, svartpeppar efter smak samt tomatpuré i pannan, blanda runt. Slå vatten över och koka upp. Tillsätt creme fraiche och koka ihop såsen på svag värme ca 5 min. Toppa stroganoffen med finhackad persilja.

4. Servera tillsammans med ditt val av kokt ris samt lättkokta smörslungade haricots verts.